Blog

Terug naar blog

De stap naar verbinding – de visie van CEO Beijko van Melick

De stap naar verbinding

In een wereld waar we steeds meer op onszelf zijn, zorgt vuur voor verbinding. Vuur dat veilig, toegankelijk en duurzaam is. Zodat we ook in de toekomst van vuur en verbinding kunnen genieten.

Het is de ambitie van Beijko van Melick, directeur van Kalfire Fireplaces, om die verbinding te creëren. Het viel hem op dat mensen vaak opgaan in de drukte door een stressvolle baan, druk gezinsleven, het onderhouden van sociale contacten, noem maar op. In die hectiek heb je een rustpunt nodig, een moment om tot jezelf te komen en écht te kunnen ontspannen. Waar kan dat beter dan in je eigen vertrouwde omgeving?

Een huis is niet zomaar een plek waar je woont. Het is een thuis, een plek waar je je op je gemak voelt, waar je kunt ontspannen en genieten met familie en vrienden. Die plek wil je naar je eigen stijl kunnen inrichten, om dat optimale gevoel van rust te creëren. In dat proces wil je geen concessies hoeven doen doordat je beperkt wordt in je mogelijkheden. Bij het plaatsen van een haard zijn er echter zaken waarmee je rekening moet houden, wil je de mogelijkheid hebben om een haard in huis te plaatsen. Denk aan een rookkanaal of een vaste opstelling. Dit kan je ideale interieur in de weg staan en je mogelijkheden beperken.

Tot nu. Want Kalfire komt met een duurzame high-tech designhaard voor ieder interieur: de E-one. Met deze unieke, elektrische haard zijn de mogelijkheden eindeloos. In iedere woning, op iedere plek kan deze haard worden geplaatst. Er is voor deze nieuwe haard geen rookkanaal nodig, geen brandstofaanvoer, geen speciale vaste opstellingsplek en geen onderhoud.

Kalfire is een familiebedrijf dat de missie heeft om mensen te verbinden met zichzelf, met elkaar en met duurzaam vuur. De centrale vraag bij iedere ontwikkeling of vernieuwing van een product is hoe het mensen in vervoering kan brengen. Innovatie is daarbij van groot belang. Het ene idee is nog niet uitgevoerd of het volgende gaat alweer door Beijko’s hoofd. Zijn inspiratie komt altijd tijdens momenten van ontspanning, zoals een familievakantie. Zo was hij met zijn gezin weg, zat op de rand van het zwembad en keek naar de mensen om hem heen. Al die mensen die daar bij elkaar komen om tijd met elkaar door te brengen, die wilde hij ook bereiken. De vraag: “Hoe kan ik deze mensen dichter bij elkaar brengen?” bleef dan ook door zijn hoofd spoken. Één ding stond al snel vast: ze moesten met iets compleet nieuws en onverwachts komen, iets wat de markt zou wakker schudden. De traditionele producten die Kalfire al kende, gas- en houthaarden, waren niet toereikend om iedereen te bereiken, want sommige mensen wonen in een appartement of woning waar geen rookkanaal aanwezig is. Dus hoe ga je daar een haard plaatsen? Er moest een nieuw product komen dat het voor iedereen mogelijk maakt om vuur in de eigen woning te kunnen beleven: zonder rookkanaal en zonder emissie. En zo kwam het idee tot leven. Er werd een team met allerlei specialisten gevormd, om door middel van nooit eerder gebruikte technieken uiteindelijk te komen tot een geheel nieuwe haard, zoals een haard nog nooit gemaakt is. En met trots kan Beijko vertellen dat het gelukt is.

Kalfire Fireplaces introduceert een duurzame high-tech designhaard voor ieder interieur: de Kalfire E-one. Een haard met vernieuwende technologie zoals nog nooit eerder is gebruikt in de haardenbranche, met een prachtig realistisch vlammenbeeld. Met de E-one heb je de vrijheid om de haard waar dan ook in je interieur te integreren, de haard behoeft enkel en alleen een stopcontact. In het huidige klimaat zal de E-one voor velen een goede oplossing zijn. Er komt geen hout of gas aan te pas en ook het verbruik is heel zuinig.

Beijko keek enorm uit naar het moment dat de E-one geïntroduceerd werd bij de dealers. Dat mensen enthousiast zouden zijn, had hij vooral gehoopt maar ook al een beetje verwacht. Dat het zóveel zou losmaken, dat had hij nog niet durven dromen. “We hebben er met z’n allen zo hard voor gewerkt, als je dan ziet dat het resultaat goed wordt ontvangen, dan is het allemaal de moeite waard. Alleen al bij het zien van het filmpje worden mensen enthousiast. Toch zijn wij ervan overtuigd dat je pas écht goed kunt ervaren hoe de haard is, als je in die zetel gaat zitten en het met je eigen ogen kunt bekijken. Ik hoop dan ook dat veel mensen dat gaan beleven.” You have to see it to believe it.

Bekijk hier het filmpje over de visie van Beijko van Melick en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over de E-one.

De stap naar verbinding – de visie van CEO Beijko van Melick
De stap naar verbinding – de visie van CEO Beijko van Melick
Terug naar blog
Brochure Kalfire E-one

Download de brochure

Lees alles over onze nieuwste, virtuele sfeerhaard in de digitale brochure en vind inspiratie voor uw interieur.

Elektrische haard: Kalfire E-one 100F FR

Voor ieder bedrijf

Wat uw favoriete plek in huis ook is, met Kalfire’s E-one wordt het dé plek waar mensen samenkomen. Onze high-tech sfeerhaard kan namelijk overal in huis geplaatst worden.

Lees meer

You have to see it to believe it

Het ultra-realistische vuur in de Kalfire E-one zelf beleven? Dat kan bij een dealer bij u in de buurt of in Kalfire’s Experience Center.

Gi
Download de Kalfire E-one brochure
Vul hieronder uw postcode of plaatsnaam in en wij zoeken uw dichtstbijzijnde dealer op:

Er ging helaas iets fout bij het zoeken naar de dichtstbijzijnde dealer. Controleer uw postcode of plaatsnaam en probeer het nogmaals.

Bedankt! U ontvangt de brochure binnen enkele ogenblikken in uw inbox.

Ontvang persberichten

Bedankt! U bent aangemeld voor de E-one persberichten.