Over ons

Over ons

Een familiebedrijf sinds 1981

Kalfire is al meer dan 40 jaar toonzetter op het gebied van duurzame en innovatieve haarden. De familie Van Melick richtte in 1981 hun haardenbedrijf op in het Limburgse Belfeld met de verkoop van duurzame oplossingen voor thuisverwarming.

Mensen verbinden door duurzaam vuur

Kalfire heeft zich anno 2022, met de tweede generatie aan het hoofd, ontwikkeld tot een wereldwijde speler op het gebied van haarden en richt zich op sfeer, esthetiek en duurzaamheid. Wij geloven dat vuur ons tot rust brengt en een gevoel van verbondenheid creëert. Dit zijn diepe en duurzame verbindingen die ontstaan wanneer een vuur wordt ontstoken, waardoor mensen tot rust kunnen komen, zich kunnen ontspannen met vrienden en familie en echte connecties kunnen ontwikkelen. Want vuur verbindt ons al eeuwenlang en zal dat ook voor de komende generaties blijven doen. Daarom is onze uitspraak “mensen verbinden door duurzaam vuur” niet zomaar een kreet. Het is onze missie.

Kalfire produceert geavanceerde elektrische haarden, gashaarden en houthaarden. Onze haarden staan bekend om hun innovaties op het gebied van vuurbeleving, intelligente verbrandingstechnieken, robuustheid en gemak. Gepatenteerde technologieën in de Kalfire haarden zorgen voor een ongeëvenaarde vlambeleving, comfort en een optimaal leefklimaat.

Onze toewijding voor het produceren van het perfecte vuur betekent dat u altijd de meest up-to-date en duurzame technologie in huis haalt. Kalfire haarden worden wereldwijd geprezen en hebben vele prijzen ontvangen in verschillende categorieën voor onze innovaties.

Kalfire door de tijd heen

 • 1981 Oprichting Kalfire onder de carport in Belfeld
 • 1982 Verhuizing Kalfire naar de Spoorstraat, Tegelen
 • 1987 Verhuizing Kalfire naar de Venloseweg, Tegelen
 • 1991 Introductie van de 'Schouw Steyn'
 • 1993 Verhuizing Kalfire naar de Kaldenkerkerweg, Venlo
 • 2000 Introductie Design Fire Basket, LED elektrische haard en verhuizing naar Geloërveldweg, Belfeld
 • 2002 - 2005 Introductie Twin Gasvuur, Biko - Honeywell en verkrijgen Heat Pure patent
 • 2007 - 2014 Introductie Fairo haarden en verkrijgen bijbehorende patenten
 • 2016 Nieuwe corporate identity - van Kal-Fire naar Kalfire Fireplaces
 • 2016 Verkrijgen NSG (Natural Spark Generator) patent
 • Elektrische haard: Kalfire E-one
  2020 Introductie Kalfire E-one: de eerste duurzame hightech designhaard voor ieder interieur
 • 2022 Introductie Kalfire Gi en de Kalfire E-one 130

Onze Cornerstones - de hoekstenen van onze producten

De basis van onze producten, dienstverlening en mentaliteit is verankerd in vijf hoekstenen. Alles wat we doen en ontwikkelen toetsen we hieraan. Zo houden we onszelf scherp. Zo blijven we toonaangevend.

 • Beleving

  Beleving is dé reden om te kiezen voor een haard. Natuurlijk haardvuur is de rustgevende sfeermaker bij uitstek. Kalfire's haarden staan internationaal bekend om hun realistisch vlammenspel.

 • Duurzaamheid

  Duurzaamheid is vanzelfsprekend. Onze elektrische haarden, gashaarden en houthaarden zijn voorzien van innovatieve verbrandingstechnieken waardoor ze milieuvriendelijk, duurzaam én zuinig zijn.

 • Vakmanschap

  Vakmanschap garanderen we samen met onze dealers. Vakmensen die door ons geselecteerd en getraind zijn. Onze eigen researchers zorgen voor topkwaliteit en innovaties. We zijn toonaangevend en dat willen we blijven.

 • Individualiteit

  Individualiteit staat voor maximale keuze en design- vrijheid. Een haard heeft altijd een prominente plaats in uw interieur. Daarom moet die perfect passen bij uw persoonlijke smaak. U wilt immers geen genoegen nemen met compromissen.

 • Gemak

  Gemak is genieten. Onze haarden zijn zo geconstrueerd dat reinigen eenvoudig is. Net als de bediening via een afstandsbediening of smartphone app.

Kalfire E-one 100F
Kalfire E-one 100F

You have to see it, to believe it!

De Kalfire E-one is nóg vele malen indrukwekkender in het echt. Kom langs bij ons in het Kalfire Experience Centre en beleef het gevoel van de Kalfire E-one of benader één van onze gecertificeerde dealers bij u in de buurt.

Gi
Download de Kalfire E-one brochure
Vul hieronder uw postcode of plaatsnaam in en wij zoeken uw dichtstbijzijnde dealer op:

Er ging helaas iets fout bij het zoeken naar de dichtstbijzijnde dealer. Controleer uw postcode of plaatsnaam en probeer het nogmaals.

Bedankt! U ontvangt de brochure binnen enkele ogenblikken in uw inbox.

Ontvang persberichten

Bedankt! U bent aangemeld voor de E-one persberichten.

Gi
Download de Kalfire E-one brochure
Vul hieronder uw postcode of plaatsnaam in en wij zoeken uw dichtstbijzijnde dealer op:

Er ging helaas iets fout bij het zoeken naar de dichtstbijzijnde dealer. Controleer uw postcode of plaatsnaam en probeer het nogmaals.

Bedankt! U ontvangt de brochure binnen enkele ogenblikken in uw inbox.

Ontvang persberichten

Bedankt! U bent aangemeld voor de E-one persberichten.