Pers

Terug naar pers/architecten

Kalfire E-one wint German Design Award in categorie Energie

Kalfire E-one wins GDA in category energy

Duurzaam, toekomstgericht en een onberispelijk design: met deze drie kenmerken is de Kalfire E-one een klasse apart. De innovatie van deze hypermoderne elektrische haard werd onlangs onderstreept door zijn vierde onderscheiding van een internationale jury – de gerenommeerde German Design Award.

De haard van de toekomst

Een haard is al eeuwenlang het middelpunt van verbinding van mensen en biedt een oase van rust en gezelligheid. De Kalfire E-one is ontworpen om deze betekenisvolle waarden te laten samensmelten met de hedendaagse eisen op het gebied van veiligheid en duurzaamheid, om zo een haard te realiseren die geschikt is voor toekomstige generaties. Dit verbluffend realistische, virtuele vuur wordt enkel gevoed door elektriciteit en is 100% emissievrij.

Creatieve vrijheid voor interieurontwerpers en architecten

De E-one is beschikbaar als vrijstaand of ingebouwd model en kan overal worden geïnstalleerd. Hij heeft geen schoorsteen, gas- of luchttoevoer nodig en heeft geen andere technische vereisten dan een aansluiting op het elektriciteitsnet. Zolang er een stopcontact in de buurt is, kan de E-one sfeer brengen op een onbeperkt aantal plaatsen: een flat of kantoor, een restaurant of een hotel, een wachtkamer bij de dokter of een zeilboot, een yogaretraite of een openbare ruimte. De ontwerpmogelijkheden zijn eindeloos. De haard is volkomen veilig en kan zonder toezicht worden achtergelaten, zelfs in de aanwezigheid van kinderen of huisdieren.

Geen gewone elektrische haard

De Kalfire E-one biedt een ongeëvenaarde vuurbeleving met zijn ultra-realistische vlammen. Verfijnde holografische technologie wordt gebruikt om het virtuele vuur te projecteren op de natuurgetrouwe keramische houtblokken op de haard. Een gloedbed van gloeiende sintels gecreëerd door LED-verlichting, vonken die uit de vlammen opstijgen en het geluid van knisperend hout maken het vuur zo levensecht dat je het moet zien om het te geloven. Al deze functies kunnen worden aangepast aan de individuele voorkeuren van de gebruiker. Exclusieve innovaties zoals Atmos Lighting maken het mogelijk om de kleur en intensiteit van het vuur aan te passen. En voor wie naast sfeer ook warmte wil, heeft het inbouwmodel een verwarmingsoptie met Atmos Heating, een verwarmingselement van 2000 watt dat zorgt voor een sfeervolle warmteregeling.

Mensen verbinden

Mensen verbinden door duurzaam vuur, dat is de missie die Kalfire zich voor de komende jaren heeft gesteld. Deze doelstelling wordt belichaamd door de Kalfire E-one, een unieke prestatie die tot nu toe is bekroond met vier designprijzen in binnen- en buitenland.

Kalfire E-one wint German Design Award in categorie Energie
Kalfire E-one wint German Design Award in categorie Energie
Kalfire E-one wint German Design Award in categorie Energie
Kalfire E-one wint German Design Award in categorie Energie
Kalfire E-one 100F in bovenwoning
Kalfire E-one inbouwhaard
Bekijk alle afbeeldingen

Ontvang persberichten

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de E-one? Schrijf u in voor de persberichten.

Marketing & media contactpersoon

Jordy Seijerlin
Digital Marketing Specialist

Neem contact op

Over Kalfire

Kalfire is een Nederlandse producent van hoogwaardige gashaarden, houthaarden en elektrische haarden. Het familiebedrijf werd in 1981 in het Limburgse Belfeld opgericht door de familie van Melick. Ondanks de groei die het bedrijf in de loop der jaren heeft doorgemaakt, heeft Kalfire nooit iets van dat familiekarakter verloren. Dat vertaalt zich in een enorme betrokkenheid bij haar klanten, dealers en producten en in een langetermijnvisie die het mogelijk maakt om te blijven innoveren.

In 2010 nam Beijko van Melick het bedrijf over van zijn ouders. Onder zijn dagelijkse leiding heeft Kalfire zijn visie op het design, de techniek, het gebruiksgemak en de prestaties van gashaarden, houthaarden en elektrische haarden verder vormgegeven en zijn positie als trendsetter verder kunnen verstevigen. Zeer regelmatig schudt Kalfire de markt wakker met spraakmakende innovaties, zowel op technisch als esthetisch gebied.

Kalfire is een bedrijf dat de uitstraling en expertise van een multinational combineert met de oprechte betrokkenheid, laagdrempeligheid en warmte van een familiebedrijf. En dat al bijna 40 jaar.

Gi
Download de Kalfire E-one brochure
Vul hieronder uw postcode of plaatsnaam in en wij zoeken uw dichtstbijzijnde dealer op:

Er ging helaas iets fout bij het zoeken naar de dichtstbijzijnde dealer. Controleer uw postcode of plaatsnaam en probeer het nogmaals.

Bedankt! U ontvangt de brochure binnen enkele ogenblikken in uw inbox.

Ontvang persberichten

Bedankt! U bent aangemeld voor de E-one persberichten.